dinsdag, 29. juli 2014 - 23:08

56.000 euro in beslag genomen bij onderzoek illegaal gokken

Foto van roulette casino | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam / Hoorn / Leiden / Rotterdam

In een onderzoek naar illegaal gokken stapte de politie zaterdagochtend in Rotterdam twee panden binnen: er werd 56.000 euro in beslag genomen. Dit meldt de politie dinsdag.

De afgelopen week ontving de politie informatie dat in twee Rotterdamse panden illegaal werd gegokt. Twee dagen later volgde de instap. Agenten troffen in theehuis aan de 1e Pijnackerstraat en café-restaurant Nieuwe Binnenweg respectievelijk 28 en 44 personen aan. Aan een aantal tafels speelden ze een kaartspel en daar werd flink bij ingezet.

In het theehuis werd bij een fouillering van de 28 bezoekers 8000 euro in beslag genomen. In het café-restaurant was dat 48.000 euro. Eén bezoeker had zelfs 25.000 euro op zak zonder dat hij er een aannemelijke verklaring voor had. Voor het illegaal gokken is niemand aangehouden. Wél is iemand aangehouden die een valse naam opgaf. Al het geld is in beslag genomen en er wordt nader onderzoek naar gedaan. Kan iemand geen verklaring geven voor zijn bezit, dan wordt aangenomen dat dit crimineel bezit betreft en neemt de Staat het in beslag. 

Binnen de politie en het OM houden bijzondere teams en officieren zich bezig met de aanpak van zogenoemde ondermijnende criminele activiteiten. Dat zijn activiteiten die de integriteit en daarmee de betrouwbaarheid van het economische en maatschappelijke verkeer aantasten.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):