dinsdag, 1. juli 2014 - 19:27 Update: 03-07-2014 0:33

750.000 kilo hagelslag mee op vakantie

Foto van hagelslag | Sxc
Foto: SXC

Nederlanders krijgen al de kriebels voor de vakantie en zijn alle spullen bij elkaar aan het pakken om weg te gaan. Naast onze eigen koffie, nemen we ook massaal hagelslag mee naar onze vakantiebestemming. Van alle Nederlandse vakantiegangers zegt 34 procent hagelslag mee te nemen.

Uit onderzoek uitgevoerd door Multiscope (n=1050) in opdracht van Fred&Ed blijkt dat maar liefst 70% van de vakantiegangers etenswaren meeneemt. Van die groep neemt 58% koffie mee, 48% hagelslag en daarna volgen pindakaas (36%) en kaas (35%). In totaal wordt er zo voor maar liefst 750.000 kilo aan hagelslag meegenomen op reis. De hagelslag blijkt vooral voor de kinderen onmisbaar, want maar liefst 73% van de vakantiegangers die hagelslag meeneemt geeft aan dit voor de kinderen te doen.

Warme prak prima. Koffie en hagelslag onmisbaar
Campings in binnen- en buitenland zijn sinds jaar en dag favoriet. Maar wat er in de bagage verdwijnt, is wel veranderd in de loop der jaren. Waar onze moeders vroeger aardappels insloegen en vlees insealden, voeren koffie en hagelslag vandaag de boventoon. De warme prak kopen en eten we tegenwoordig graag op het vakantieadres, maar we missen de Nederlandse bammetjes . Uit het onderzoek blijkt dat 40% van de vakantiegangers die Nederlandse producten missen op vakantie, de Nederlandse boterhammen het meest missen. Andere typisch Nederlandse producten zoals kroketten en frikandellen (22%) en drop (22%) volgen op ruime afstand.

Favoriete producten in de koffer
Fred&Ed was benieuwd naar het gedrag van de Nederlandse vakantieganger en startte daarom een onderzoek op. In totaal werden er 1050 respondenten gevraagd naar hun vakantiestress, manier van reizen en onmisbare producten in de koffer. 'We hebben dit onderzoek uitgevoerd omdat veel mensen onze tubes broodbeleg meenemen op vakantie en waren benieuwd hoe dit met hagelslag zou zijn. Deze uitkomsten hebben ons geïnspireerd om hagelslag nu in een verpakking te doen die vakantieproof is; een stevig melkpakje met een handige draaidop. Ik hoorde wel eens dat mensen de hagelslag overgoten in een fles, om zo een gescheurde sluiting en knoeien te voorkomen, maar dat is dus niet meer nodig,' vertelt Karin Löwik van Fred&Ed. 

Provincie:
Tag(s):