maandag, 19. mei 2014 - 16:37 Update: 03-07-2014 0:36

764 kilo heroïne onderschept in Rotterdamse container

Foto van onderschepte heroïne | OM
Foto: OM
Rotterdam

Vorige week maandag is door de douane in Rotterdam een container met daarin 764 kilo heroïne onderschept. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) vandaag pas bekendgemaakt.

Rozijnen
De container was afkomstig uit Iran en beladen met 2000 dozen rozijnen. Bij een controle ontdekte de douane tussen de dozen rozijnen 771 pakketten heroïne aan. De drugs hebben een groothandelswaarde van ruim 17 miljoen euro.

Aanhoudingen Hagestein
De container met rozijnen is eind vorige week naar een loods in Hagestein gebracht. Van daaruit zouden de rozijnen doorgevoerd worden naar Griekenland of Bulgarije.

De politie heeft bij de loods een 69-jarige man uit Hagestein en een 33-jarige man uit Leerdam aangehouden. Zij waren op dat moment bezig met het lossen van de lading rozijnen.

Doorzoekingen
De woning van de 69-jarige man en de daarbij aangrenzende loods zijn door de politie doorzocht. Hierbij heeft de politie telefoons, administratie, computers en twee stroomstoopwapens in beslag genomen.

De 69-jarige man is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam en voor twee weken in bewaring gesteld. De andere verdachte is in vrijheid gesteld in afwachting van het verdere verloop van het onderzoek.

Provincie:
Tag(s):