donderdag, 30. januari 2014 - 12:35 Update: 03-07-2014 0:43

85.000 euro in broodtrommel onderschept

foto van broodtrommel met geld | kmar
Foto: archief
Schiphol

De Koninklijke Marechaussee (Brigade Politie en Beveiliging) heeft gistermiddag op Schiphol een 55-jarige vrouw en haar 27-jarige dochter, beiden uit Noordwijk, aangehouden op verdenking van witwassen.

Tijdens een preventief fouilleeractie op de luchthaven controleerden Marechaussees de bestuurster van een auto. Voordat zij gefouilleerd werd vertelde de vrouw dat zij een tas met sieraden bij zich had, die zij voor haar dochter moest meenemen. Haar dochter en haar schoonzoon waren zojuist aangekomen vanuit Zuid-Amerika. In de tas van de vrouw werden 3 dure horloges en een broodtrommel, die helemaal gevuld was met stapeltjes bankbiljetten van 50 euro, gevonden. De vrouw kon geen aannemelijke verklaring geven voor het geld, waarna zij werd aangehouden op verdenking van witwassen. Er werd maar liefst 85.000 euro in de broodtrommel aangetroffen.

Kort hierop konden Marechaussees voor de vertrekhal de dochter van de verdachte aanhouden, die zojuist was aangekomen met een vlucht. De schoonzoon was niet meer aanwezig. Het Team Vervolgonderzoeken van de Marechaussee wist de 51-jarige schoonzoon van de verdachte later in de middag in zijn woning aan te houden. Beiden werden aangehouden op verdenking van witwassen.

Financieel rechercheurs van de Koninklijke Marechaussee doen samen met het Team Vervolgonderzoeken verder onderzoek naar de inbeslaggenomen goederen onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland. De verdachten zijn heengezonden, maar blijven wel verdachten in de zaak.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):