woensdag, 26. november 2014 - 15:32 Update: 26-11-2014 20:41

91% leden stemt in met fusievoorstel FNV

Meerderheid leden stemt nu wel voor fusie FNV
Foto: Archief FBF.nl
Bussum

Bij het extra congres van FNV Bondgenoten in Bussum heeft 91% van de leden woensdagmiddag alsnog ingestemd met het fusievoorstel. Dit meldt het FNV woensdag.

'De fusie van Abvakabo FNV, FNV Bondgenoten, FNV Bouw, FNV Sport en de voormalige vakcentrale FNV wordt op 1 januari 2015 van kracht', aldus FNV.

Samen met de zelfstandige bonden Aob, NPB, FNV Zelfstandigen, FNV Veiligheid, FNV Mooi, NVJ, VVCS, NL Sporter, FNV Vrouw, FNV Horecabond, FNV Jong, Nautilus International vormt de FNV Vereniging vanaf januari 2015 één sterke FNV die de belangen van mensen die werken, niet meer werken of nu niet werken nog beter te behartigen. FNV Kiem besluit 20 december over fusie met de FNV Vereniging.

'Nu keihard aan de slag'

Ton Heerts, voorzitter van de FNV: “Niets bij de FNV komt tot stand zonder strijd. Of het nu over de cao-tafel gaat, of over een fusie. Maar ik ben blij dat we nu keihard aan de slag kunnen om nog sterker ten tonele te verschijnen als we de degens kruisen met werkgevers die werkenden uitbuiten of een kabinet dat maar door bezuinigd.”

Provincie:
Tag(s):