donderdag, 6. februari 2014 - 21:17 Update: 03-07-2014 0:43

A2 bij Breukelen lange tijd afgesloten geweest door groot ongeval

Foto van ambulance | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Breukelen

Op de A2 Amsterdam - Utrecht zijn donderdag aan het einde van de avondspits alle rijstroken afgesloten tussen Vinkeveen en Breukelen.

Alleen de vluchtstrook is beschikbaar. Het verkeer kan daar maar mondjesmaat overheen. Dit meldt de VerkeersInformatieDienst (VID).

Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat zijn er veel voertuigen bij betrokken. Het exacte aantal is nog niet bekend. 

Verkeer met bestemming Utrecht wordt al vanaf de A9 omgeleid. Bij Badhoevedorp kun je het beste omrijden in de richting van Utrecht via de A4, de N11 en de A12. Dat maakt dat de N11 vanuit beide richtingen gebruikt zal worden om om te rijden. Weggebruikers vanaf de A12 maken daar, door een aanrijding bij Zoetermeer namelijk ook al gebruik van.

Update 19:10 uur

Ook op de rijbaan richting Amsterdam zijn nu voor hulpdiensten 2 rijstroken dicht.

Update 19:36 uur
Het vereer kan er Utrecht alleen langs via de vluchtstrook aan de linker kant van de weg. Ook rijden er auto's door de berm. Omrijden kan inmiddels weer vanaf het knooppunt Holendrecht via de A9 , A1 en de A27.

Update 19:36 uur

De afsluiting gaat waarschijnlijk nog tot 21:30 uur duren.

Update 19:45 uur
Volgens de politie zijn bij het ongeluk twee vrachtwagens en 7 personenauto's betrokken. Er zouden meerdere gewonden zijn gevallen.

Update 21:07 uur

Rijkswaterstaat hoopt rond 22:00 uur twee rijstroken vrij te kunnen geven. De overige rijstroken zullen tot ver in de nacht afgesloten blijven omdat er twee kranen moeten komen om een vrachtwagen die bij het ongeval betrokken was op een dieplader te hijsen. Op de A2 staat nu nog 6 kilometer file. Rijkswaterstaat hoopt dat de bezoekers aan de Wedstrijd Ajax - FC Groningen, die momenteel in de Arena wordt gespeeld, op de huisreis geen hinder meer zullen ondervinden.

Update 22:48 uur

Op de A2 zijn nu al weer een half uur lang drie rijstroken beschikbaar. Hierdoor kan de file achter het ongeval oplossen.

Er moet nog een grote vrachtwagen worden geborgen en daarvoor zullen vier rijstroken afgesloten moeten worden. Er wordt echter gewacht totdat de toeschouwers van de wedstrijd Ajax-Groningen richting huis zijn, zodat de file bij die bergingswerkzaamheden zal ontstaan niet te snel groeit

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):