zaterdag, 22. november 2014 - 17:16 Update: 23-11-2014 22:20

A28 dicht: vrachtwagen rijdt op botsabsorber

A28 dicht: vrachtwagen rijdt op botsabsorber
Foto: Henk Brunink
A28 dicht: vrachtwagen rijdt op botsabsorber
Foto: Henk Brunink

Op de A28 Hoogeveen - Assen is zaterdagmiddag bij wegwerkzaamheden een vrachtwagen tegen een botsabsorber gereden. De rijbaan is afgesloten. Dit meldt de VerkeersInformatieDienst (VID) zaterdag.

Dit gebeurde ter hoogte van Ruinen, er staat 2 kilometer file. De vrachtwagen moet worden geborgen, het is niet bekend hoelang de afhandeling gaat duren. Eerste berichten melden een gewonde, maar dit is nog niet bevestigd. Een botsabsorder wordt gebruikt bij werkzaamheden om de eerste klap bij een botsing op te vangen. De botsabsorber dient bij werkzaamheden voor de veiligheid van de wegwerkers.

Update 15:23 uur
Verkeer kan vanaf knooppunt Lankhorst via Heerenveen omrijden door de A32 en de A7 te kiezen. Het is nog altijd niet duidelijk of er iemand gewond is geraakt, de ambulance is wel ter plaatse. Dit maakt het des te moeilijker in te schatten hoe lang de rijbaan afgesloten blijft. Wel is bekend dat het wegdek nog gereinigd zal moeten worden, er is een ZOAB-cleaner onderweg.

Update 16:01 uur
De politie heeft onderzoek gedaan naar de toedracht, de botsabsorber en de vrachtwagen worden nu geborgen. Daarna kan het wegdek gereinigd worden. Waarschijnlijk kan tegen 18:00 uur 1 rijstrook vrijgegeven worden, de andere rijstrook zal afgesloten blijven voor reparatie van de vangrail en geluidswal.

Update 16:29 uur
De bergingswerkzaamheden gaan langer duren dan eerder ingeschat. Waarschijnlijk kan de eerste rijstrook pas rond 19:30 uur vrijgegeven worden.

Provincie: