donderdag, 3. april 2014 - 17:12 Update: 03-07-2014 0:38

A67 bij Geldrop weer open na dodelijke aanrijding

Geldrop

Op de A67 bij Geldrop heeft donderdagmiddag een dodelijke aanrijding plaatsgevonden waardoor de snelweg in beide richtingen moest worden afgesloten. Dit meldt de politie donderdag.

'Bij de aanrijding tussen twee vrachtwagens en een personenauto vielen naast een dode ook nog twee gewonden', aldus de politie.

Volgens melders kreeg om 15.40 uur een vrachtauto op de snelweg A67 ter hoogte van Geldrop in de richting van Venlo een klapband. De bestuurder verloor de macht over het stuur en reed, samen met een personenauto die hij meenam dwars door de vangrail heen. Ze kwamen daardoor op de rijbaan voor het tegemoetkomend verkeer.

Daar reed op dat moment een andere vrachtwagen bestuurd door een 27-jarige man uit Eindhoven. Die kon de vrachtwagen niet meer ontwijken en reed er in volle vaart tegenaan. Door de klap verloor deze bestuurder ter plaatste het leven. De andere vrachtwagenchauffeur raakte gewond, zijn identiteit is nog niet bekend.

De bestuurder van de personenauto, een 50-jarige man uit Duitsland, raakte ook gewond. Beiden gewonden zijn naar een ziekenhuis vervoerd. De gehele snelweg, in beide richtingen, is direct afgesloten voor alle verkeer. Daardoor ontstonden er lange files die pas in de loop van de avond oplosten.

De politie heeft een uitgebreid technisch onderzoek verricht om de exacte oorzaak te achterhalen. Die uitslag zal nog enige tijd op zich laten wachten. Rijkswaterstaat heeft na de aanrijding de rijbaan schoongemaakt en coördineerde de reparatie van de vangrail.