maandag, 28. juli 2014 - 18:46 Update: 28-07-2014 19:42

Aalbersberg: Dinsdag opnieuw poging rampplek van MH17 te bereiken

vliegramp, rampgebied
Foto: YouTube
Torez

De Nederlandse en Australische experts in Oekraïne zullen morgen opnieuw proberen de rampplek van MH17 te bereiken, indien de veiligheidssituatie dit toelaat. Dat zei het hoofd van de repatriëringsmissie Aalbersberg op een persconferentie.

De inschatting hierover zal in de loop van de ochtend worden gemaakt.

''Ondertussen werken we ook op andere fronten door. Samen met Australiërs worden continu mensen en materieel ingevlogen om deze operatie zo goed en zo zorgvuldig mogelijk te laten verlopen. In Donetsk wordt een operationeel centrum opgezet. Daarnaast worden zoekplannen opgesteld en voorbereid. Daarvoor is ook de eerste verkenning op de rampplek noodzakelijk.

Ook morgen ligt de eerste prioriteit bij het vinden van slachtoffers. Als de experts stoffelijke overschotten vinden, zullen die direct worden geborgen. We gebruiken hiervoor een koelwagon die staat in de buurt van Torez. Mocht die koelwagon door omstandigheden niet bereikbaar zijn, dan zorgen we voor alternatief vervoer. We laten geen stoffelijke overschotten achter. Daarnaast bezien wij of het treinstel met persoonlijke bezittingen in Torez voor ons bereikbaar is, zodat we deze zo snel mogelijk in beweging kunnen krijgen.

Al met al wordt door de gezamenlijke missie hard gewerkt om ons doel te bereiken: het repatriëren van de slachtoffers en hun persoonlijke bezittingen. Het is geen makkelijke klus, maar we doen er alles aan om onze taak te volbrengen''.

Lees alles over:
Tag(s):