maandag, 14. juli 2014 - 16:42 Update: 14-07-2014 17:07

Aangifte door Haagse Hogeschool om tentamenfraude

Aangifte door Haagse Hogeschool om tentamenfraude
Foto: Archief EHF
Den Haag

De Haagse Hogeschool gaat aangifte doen bij de politie vanwege vermeende tentamenfraude. Dit heeft de school maandag laten weten.

De Haagse Hogeschool heeft op vrijdag 11-7-2014 van een redacteur van Omroep West begrepen dat er een tentamen voortijdig was uitgelekt. Het ging hierbij om een tentamen van de opleiding Bedrijfskunde MER. Omroep West geeft aan dat het probleem zich niet tot dit ene tentamen zou beperken.

De examencommissie van de opleiding Bedrijfskunde MER heeft besloten het tentamen van vrijdag jl. ongeldig te verklaren. Een vervangend tentamen zal nog deze week opnieuw worden aangeboden.

Voor de enkele (her)tentamens die deze week nog gepland staan, zijn extra voorzorgsmaatregelen getroffen.

De Haagse Hogeschool is onlangs naar buiten getreden met een aantal door hen ontdekte gevallen van fraude. De studenten die werden verdacht van fraude zijn toen direct geschorst en worden momenteel gehoord. 

Deze gevallen zijn ontdekt in het kader van een onderzoek dat door Hoffmann bv wordt uitgevoerd. Dit onderzoek is nog niet afgerond. De Haagse Hogeschool heeft ook Hoffmann gevraagd het huidige signaal en de daarin verwoorde nieuwe mogelijke feiten mee te nemen in hun verdere onderzoek.

De Haagse Hogeschool gebruikt de aankomende maanden om het tentamenproces zodanig te herontwerpen dat de kans op incidenten als deze in toekomst sterk wordt beperkt.