vrijdag, 17. oktober 2014 - 14:13 Update: 17-10-2014 16:46

Aangifte gemeente Laarbeek na lekken geheim rapport terzijde gelegd door OM

OM doet niets met aangifte gemeente Laarbeek tegen burgemeester Ubachs
Foto: Gem. Laarbeek
Laarbeek

De gemeenteraad van Laarbeek heeft donderdag het voornemen bekend gemaakt om naar de rechter te stappen om vervolging af te dwingen voor vermeende schending van geheimhouding van een rapport over de vertrouwensbreuk tussen de gemeenteraad en de burgemeester van Laarbeek.

Eerder had het Openbaar Ministerie (OM) na bestudering en rijp beraad besloten geen vervolg te geven aan die aangifte. Dat besluit is zorgvuldig genomen. Het signaal dat de gemeenteraad van Laarbeek nu afgeeft als reactie op dat besluit, neemt het OM eveneens buitengewoon serieus. Het OM begrijpt ook zeer goed dat de gemeenteraad deze kwestie hoog opneemt. Reden waarom het OM de gemeenteraad en de rechter –zo die er in betrokken wordt- uitvoerig uiteen zal zetten hoe dat besluit tot stand is gekomen.

Het rapport belandde deze zomer bij een krant. De gemeenteraad had op 26 juni 2014 tot geheimhouding van dat rapport besloten. Voor 26 juni jl. was het rapport bij een aantal personen al bekend. De gemeenteraad deed aangifte van schending van die geheimhouding. Na ampel en gedegen beraad heeft het OM besloten de aangifte niet te onderzoeken. De kans dat duidelijk kan worden wat er precies gebeurd is, is te gering afgezet tegen de juridische complexheid van de feiten en de te intensieve inzet van dure recherchecapaciteit, aldus het OM.

Provincie:
Tag(s):