vrijdag, 14. maart 2014 - 15:10 Update: 03-07-2014 0:40

Aangifte van ronselen stemmen Roermond

Foto van burgemeester met ambtsketting | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Roermond

Burgemeester Peter Cammaert van de gemeente Roermond heeft aangifte gedaan van het ronselen van stemmen. Dit meldt de gemeente vrijdag.

Aanwijzingen
Er zijn concrete aanwijzingen dat er in Roermond gepoogd is om meerdere stemmen te ronselen ten behoeve van de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart.

In de voorbije dagen hebben de burgemeester meerdere signalen bereikt van een vermeend ronselen van stemmen in de gemeente Roermond. Afgelopen woensdag zijn de contactpersonen van de partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen hiervan op de hoogte gesteld.

Inmiddels is er sprake van meer concrete meldingen. De meldingen zijn dermate concreet dat de burgemeester in overleg met de driehoek (overleg van burgemeester, politie en openbaar ministerie) besloten heeft om aangifte te doen. Dat is vandaag gebeurd.

Nu er aangifte is gedaan, ligt de kwestie bij justitie. Het is aan justitie om al dan niet nadere mededelingen te doen over de kwestie. De gemeente Roermond en burgemeester Cammaert kunnen daarom geen verder commentaar geven.