vrijdag, 20. juni 2014 - 10:45 Update: 03-07-2014 0:34

Aanhouding in zedenzaak uit 1993

Foto van microfoon verdachte in rechtbank | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Rotterdam

De politie eenheid Rotterdam heeft een verdachte aangehouden voor een zedenzaak uit 1993. De 48-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats werd eerder aangehouden nadat hij op 10 mei een vrouw zou hebben verkracht en mishandeld.

In juni 1993 werd bij een woninginbraak in Schiebroek een toen 51-jarige vrouw, die in het pand verbleef verkracht. De politie startte destijds een onderzoek naar dit incident, maar dat leidde niet tot een verdachte.

Het onderzoek werd begin dit jaar heropend, nadat er een match bleek te zijn met een profiel in de DNA databank. Dit profiel was opgenomen in de DNA-databank op basis van de wet DNA-afname bij veroordeelden. Naar aanleiding van de match werd de nu aangehouden 48-jarige man als verdachte aangemerkt. De officier van justitie die het onderzoek leidt gaf toestemming om de man aan te houden. Omdat onbekend was waar hij op dat moment verbleef, werd hij door de politie gesignaleerd.

De man werd op kort daarna alsnog aangehouden, op verdenking van een nieuw strafbaar feit. Hij zou eerder die dag een 40-jarige vrouw hebben mishandeld en verkracht. Inmiddels zit hij vast op verdenking van beide feiten, donderdag is zijn voorlopige hechtenis door de raadkamer met 60 dagen verlengd.

 

Provincie: