woensdag, 26. februari 2014 - 12:06 Update: 03-07-2014 0:41

Aanhoudingen bij inval bij koffiehuis

Aanhoudingen bij inval bij koffiehuis
Den Haag

Bij een inval in een koffiehuis in de Van Musschenbroekstraat zijn dinsdagavond negen personen aangehouden op verdenking van diverse feiten, waaronder drugsbezit.

Het koffiehuis leidde tot overlast in de wijk en de politie had aanwijzingen voor mogelijke drugsverkoop in het koffiehuis. De inval is onderdeel van een bredere aanpak van politie, OM, gemeente en andere partners, gericht op het verlagen van de criminaliteit en het verhogen van de veiligheid in Laak-Noord. Dit heeft de politie bekendgemaakt

Bij de actie werden in totaal negen bezoekers van het koffiehuis aangehouden wegens overtreding van de Opiumwet, de wet Wapens en Munitie en witwassen. Het betrof vijf mannen (18, 27, 29, 35 en 45 jaar) en één vrouw (20 jaar) uit Den Haag, een 30-jarige man uit Leidschendam, een 21-jarige man uit Gouda en een 38-jarige Delftenaar. Bij de bezoekers werden onder meer een hoeveelheid cocaïne, duizenden euro's contant geld, messen en illegaal vuurwerk aangetroffen.

Onder leiding van een officier van justitie werd het koffiehuis doorzocht, waarbij een handelshoeveelheid softdrugs werd aangetroffen. De auto van één van de verdachten werd in beslaggenomen voor verder onderzoek. De Delftse verdachte stond gesignaleerd en moest nog 6 dagen hechtenis uitzitten. Het koffiehuis zal in ieder geval de komende twee weken gesloten blijven.

Vergroten leefbaarheid Laak-Noord

Uit onderzoek bleek dat er in het koffiehuis vermoedelijk werd gehandeld in verdovende middelen. Ook zorgde het koffiehuis en de aanwezigheid van groepen jongeren voor overlast voor buurtbewoners. De inval is onderdeel van een aanpak die zich richt op locaties waar criminaliteit en onveiligheid zich in Laak-Noord concentreren, met als doel de leefbaarheid te vergroten. De politie werkt bij deze aanpak nauw samen met het Openbaar Ministerie, de gemeente Den Haag en andere partners.

Provincie:
Tag(s):