zondag, 6. juli 2014 - 9:21 Update: 06-07-2014 9:44

Aanhoudingen in Den Haag na overwinning Oranje

Feest na overwinning Oranje
Foto: FlashphotoNL
Den Haag

Na de bloedstollende ontknoping van de wedstrijd Nederland - Costa Rica vierden voetbalsupporters het bereiken van de halve finale vooral thuis. Toch gingen enkele supporters de straat op. De politie hield in de regio Den Haag twaalf verdachten aan.

Direct na de wedstrijd vierden voetbalsupporters op straat de overwinning waarbij kleine incidenten ontstonden. Agenten grepen snel in en hielden in de omgeving van de Zuiderparklaan, de Hoefkade en het Lorentzplein twaalf verdachten aan voor onder andere het niet voldoen aan een gegeven bevel, afsteken van vuurwerk, openbare dronkenschap, baldadigheid en belediging. Tijdens een alcoholcontrole op meerdere locaties kregen in totaal twee bestuurders een proces verbaal voor het rijden onder invloed.

Politiewoordvoerder Cor Spruijt: 'Agenten kregen te maken met supporters die vol waren van de overwinning van het Nederlands elftal. Enkele supporters volgden de aanwijzingen van agenten niet op of deden op een andere negatieve manier van zich spreken. Maar de meeste voetballiefhebbers verdienen een compliment voor de wijze waarop zij de overwinning vierden. We kijken daarom ook weer tevreden op deze voetbalavond terug.'

Provincie:
Tag(s):