vrijdag, 27. juni 2014 - 14:16 Update: 03-07-2014 0:34

Aanpak fileknelpunt Knooppunt Zaarderheiken

Foto van file snelweg | Archief EHF
Foto: Archief EHF

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) en de Provincie Limburg pakken de files op knooppunt Zaarderheiken aan. Zij trekken samen 4,7 miljoen euro uit om maatregelen te nemen waardoor het verkeer beter doorstroomt.

Op dit knooppunt bij Venlo kruisen de belangrijke snelwegen A67 en de A73 elkaar, en het verkeer staat er regelmatig vast.

Minister Schultz: “Met deze investering gaan we de doorstroming op Zaarderheiken flink verbeteren. Dat is ook belangrijk voor de vrachtwagens die iedere dag van en naar Duitsland rijden en goed nieuws voor de economie in de regio.”

Het eerste knelpunt dat wordt aangepakt, ligt op de parallelbaan van de A73 naar het noorden. Hier komt een extra rijstrook waardoor het verkeer vanuit het zuiden richting Eindhoven en Duisburg in de nieuwe situatie vlot kan doorrijden. Daarna zijn twee knelpunten op de A67 aan de beurt, bij de afslagen 39/N556 en 40/N271.

Gedeputeerde Patrick van der Broeck: “Een betere bereikbaarheid is overigens niet alleen van belang voor de regio Noord-Limburg, maar voor de hele BV Nederland. Een goede bereikbare en economisch bloeiende regio faciliteert bijvoorbeeld de groei van de Rotterdamse haven en ontlast Schiphol.”

Provincie:
Tag(s):