zaterdag, 24. mei 2014 - 18:03 Update: 03-07-2014 0:35

Aanrijding A28 met meerdere voertuigen eist een dode en vijf gewonden

Foto  van traumaheli | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

Bij een aanrijding met meerdere voertuigen om ca. 17.20 uur op de A28 (afslag Nijkerk) is vanmiddag een vrouw (leeftijd en woonplaats nog onbekend) omgekomen.

De vrouw zat in een van de zes personenauto’s die bij het ongeval betrokken waren. Naast deze zes personenauto’s was ook een vrachtwagen bij de aanrijding betrokken. Vermoedelijk is de Portugese chauffeur van deze vrachtwagen ingereden op de voor hem ontstane file. Deze man werd eveneens naar het ziekenhuis vervoerd en zal daar na de noodzakelijke medische hulp worden aangehouden. Nader onderzoek moet de exacte toedracht van het ongeval uitwijzen. Hiervoor wordt technisch onderzoek verricht en zullen getuigen worden gehoord.

Naast de chauffeur van de vrachtwagen raakten nog vijf personen gewond waarvan één ernstig. Twee van hen zaten enige tijd in de voertuigen bekneld. De vijf gewonden werden per ambulances naar verschillende ziekenhuizen in de omgeving vervoerd. Ook zijn twee traumahelikopters ter plaatse geweest om hulp te verlenen aan de slachtoffers. De overige lichtgewonden en andere betrokkenen worden opgevangen in het Postiljon hotel. Gedurende de hulpverlening zijn de beide rijstroken afgezet geweest en werd het verkeer omgeleid. Rond 18.50 uur werd de tegenovergestelde rijstrook weer vrijgegeven. De rijstrook waarop het ongeval plaatsvond zal nog enkele uren dicht zijn ten behoeve van het technische onderzoek.

 

 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):