zaterdag, 29. november 2014 - 11:29 Update: 29-11-2014 21:49

Aanvullende verzekering vaak duurder voor ouderen

Aanvullende verzekering vaak duurder voor ouderen
Foto: Archief FBF
Den Haag

Van de 4 grote zorgverzekeraars, hanteert alleen Menzis voor iedere verzekerde dezelfde premie, ongeacht de leeftijd. Bij Zilveren Kruis Achmea, CZ en VGZ geldt voor één of meerdere aanvullende pakketten: hoe ouder de verzekerde, hoe hoger de premie.

Dit constateert de Consumentenbond na het vergelijken van de premies van 36 verzekeraars. Het grootste prijsverschil op basis van leeftijd vond de Consumentenbond bij De Amersfoortse. Daar betalen 55-jarigen €360 per jaar meer dan iemand van 24 voor exact hetzelfde aanvullende pakket.

Van de 36 onderzochte verzekeraars doen er 12 aan premiedifferentiatie. Dit betekent dat ze afhankelijk van de leeftijd van de verzekerde premie bepalen. Voor de basisverzekering is dit verboden, maar voor de aanvullende verzekeringen mogen zorgverzekeraars dat wel. De prijsverschillen bij andere verzekeraars dan De Amersfoortse lopen uiteen van €2 tot €21 per maand. Bij FBTO is het soms net andersom. Daar krijgen mensen van 50 jaar of ouder een 'voordeeltje' op de modules 'gezinsplanning' en 'calamiteiten'. Maar of 50-plussers de eerste module nog vaak nodig hebben valt te bezien.

Categorie:
Provincie: