dinsdag, 7. januari 2014 - 20:34 Update: 03-07-2014 0:45

Aboutaleb hoopvol: Kans op een ja en nee is even groot

Foto van logo's Feyenoord en Ajax | Feyenoord/Ajax
Foto: Feyenoord/Ajax
Amsterdam/Rotterdam

(Elfvoetbal) Goed nieuws voor de fans van Feyenoord. Wellicht dat het bekerduel met Ajax toch een gevuld uitvak krijgt.

'Ik loop nergens op vooruit'
Ahmed Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam, wil niet uitsluiten dat er Feyenoord-supporters in de Arena aanwezig zullen zijn. Dat liet hij weten aan RTV Rijnmond. Woensdag gaat de burgemeester in gesprek met Eberhard van der Laan, de burgemeester van Amsterdam. "We moeten elkaar diep in de ogen kijken. De kans op een ja is net zo groot als de kans op een nee. Ik loop nergens op vooruit", aldus Aboutaleb.

ij benadrukt wel dat er alleen voor de bekerwedstrijd een uitzondering wordt gemaakt. Vijf jaar geleden is besloten dat er geen uitpubliek aanwezig mag zijn tijdens een klassieker. "Dat geldt nog steeds voor de competitie, dat blijft ook zo. Daar verandert ons besluit voor het bekertreffen op 22 januari niets aan."

"Het bekerduel is een bijzondere, door loting, daar moeten wij aparte afspraken over maken met elkaar. Het kan zijn dat, als wij ze toelaten en het gunstig loopt, dat we opnieuw met elkaar moeten bespreken welke consequenties dat heeft voor de toekomst. En als het slecht afloopt moeten we dat ook bespreken."

Categorie: