woensdag, 24. december 2014 - 9:01 Update: 24-12-2014 17:48

Abvakabo-FNV:uitstel wet op topinkomens 'schandalig'

Abva-kabo FNV vindt vertraging topinkomens 'schandalig'
Foto: RVD
Den Haag

Hoewel de Eerste Kamer maandag besloot dat de topinkomens in de publieke en semipublieke sector aan banden moeten worden gelegd, geldt dat nog niet voor topinkomens bij woningcorporaties en zorginstellingen.

Dinsdag lieten minister Schippers (Volksgezondheid) en minister Blok (Wonen) weten dat ze het 'te kort dag' vinden om de pas aangenomen wet op de topinkomens al per 1 januari 2015 in te voeren. Door de wet gaan bazen van woningcorporaties, zorginstellingen, in het onderwijs en bestuurders van gemeenten en provincies maximaal een ministersalaris verdienen: 178.000 euro. Nu is dat nog 230.000 euro.

Dat de ministers Schippers (VVD) en Blok (VVD) de nieuwe wet op de salarissen nog niet per 1 januari willen invoeren wekt ook de woede op van parlementariërs. Zij beschouwen de weigering als sabotage van de VVD. Vakbond Abva-kabo FNV noemt de opstelling van Blok en Schippers 'schandalig'.

SP-Kamelid Ronald van Raak in het AD: 'De VVD traineert. De hele trukendoos gaat open om deze wet te dwarsbomen. De PvdA moet dit kerstreces maar eens goed nadenken of ze verder wil met de VVD'. Ook vanuit de vakbond is er kritiek op de houding van de beide ministers.