maandag, 9. juni 2014 - 16:44 Update: 03-07-2014 0:35

AC Milan bevestigt ontslag Seedorf nu ook zelf

Foto van voetbal gras groen | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Milaan

(Elfvoetbal) Het is officieel. Clarence Seedorf is ontslagen als hoofdtrainer van AC Milan. De Milanezen hebben het nieuws maandag zelf naar buiten gebracht.

Filippo Inzaghi wordt de opvolger van de 38-jarige trainer, die vorig seizoen werd aangesteld als vervanger van Massimiliano Allegri. Inzaghi trainde tot voor kort het hoogste jeugdelftal van de Rossoneri. De 40-jarige coach ondertekent een contract tot de zomer van 2016.

Met Inzaghi kiest AC Milan wederom voor een relatief onervaren trainer. Net als Seedorf bij zijn aanstelling trainde de Italiaan nog nooit op het hoogste niveau. Onder het bewind van Seedorf wist AC Milan een aantal zeges te behalen, maar al snel begonnen de resultaten tegen te vallen. Ondanks een sterk einde van het seizoen greep de Milanese grootmacht uiteindelijk naast Europees voetbal.

Clubeigenaar Silvio Berlusconi rekende Seedorf het mislopen van Europees voetbal aan. Naar verluidt werd de afgelopen weken al onderhandeld over de vertrekpremie die moest worden betaald. Het contract van Seedorf bij AC Milan liep door tot de zomer van 2016.

Verscheidene spelers leverden kritiek op de werkwijze van de oud-middenvelder. Seedorf zwaaide slechts 22 wedstrijden de scepter bij de nummer acht van de Serie A. De helft van dit aantal duels werd gewonnen. Onder leiding van Seedorf speelde AC Milan twee keer gelijk.

Categorie: