vrijdag, 19. december 2014 - 18:04 Update: 21-12-2014 17:17

ACM verplicht PostNL om post concurrent te verwerken

Sorteercentra PostNL moeten post concurrent accepteren
Foto: Archief EHF
Amsterdam

PostNL moet regionale postvervoerders voor zakelijke post toegang blijven geven tot zijn netwerk van aanleverpunten, sorteercentra en bezorgers. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vrijdag laten weten.

‘PostNL mag daarbij geen verschil maken tussen de post van eigen klanten en die van concurrenten’, aldus de ACM. Regionale postvervoerders zijn voor bezorging de volgende dag buiten de eigen regio namelijk afhankelijk van het netwerk van PostNL. Doordat bedrijven die post versturen keuze houden tussen meerdere postvervoerders kunnen zij profiteren van betere service tegen lagere kosten.

“De zakelijke markt vormt veruit het grootste deel van de postmarkt. Bedrijven versturen ongeveer 95% van alle post in Nederland. Wij vinden dat bedrijven moeten kunnen kiezen welke postvervoerder hun post verzorgt. Concurrentie op de zakelijke postmarkt zorgt voor meer service, dienstverlening op maat en lagere prijzen voor bedrijven en uiteindelijk ook voor consumenten,” aldus Henk Don, bestuurslid van ACM. 

Provincie: