zaterdag, 27. december 2014 - 12:24 Update: 28-12-2014 15:59

Actie Brinks zorgt voor zo'n 160 lege Rabo-automaten

Nog maar vier procent van de Rabo-geldautomaten leeg door actie bij Brinks
Foto: fbf
Houten

Liet de Rabobank zaterdagmiddag nog weten dat 92 van de 2300 geldautomaten leeg zijn (4 procent), inmiddels is dat opgelopen naar zo'n 160 geldautomaten. Dat is 7 procent van het totale aantal geldautomaten van de bank.

Rabobank is daarmee het hardst getroffen door de actie van het personeel van geldtransport Brinks. De bank adviseert zijn klanten zoveel mogelijk te pinnen bij andere banken. Dit meldt het AD zaterdag.

Werknemers van Brinks geldtransport voeren zaterdag van 06.00 uur actie. Ze bevoorraden de geldautomaten van de Rabobank niet meer. Ze willen een beter sociaal nu er 600 van de 1000 arbeidsplaatsen moeten verdwijnen.

Niet alleen de geldautomaten van de Rabobank, ook een aantal ander automaten van de ABN-AMRO en de SNS Bank zullen niet meer worden bijgevuld. Wel worden er uitzonderingen gemaakt. Als er bijvoorbeeld in een dorp maar één automaat staat, zullen de actievoerders ervoor zorgen dat er bij deze automaat gepind kan worden, zo hebben de vakbonden laten weten.

Inmiddels heeft de directie van Brinks besloten om naar de rechter te stappen. Zij wil een eind maken aan alle acties. Het kort geding tegen FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen dient maandag in Utrecht. Volgens de directie brengen de actievoerders de continuïteit van het bedrijf in gevaar.

Provincie:
Tag(s):