maandag, 7. april 2014 - 8:00 Update: 03-07-2014 0:38

Acties van boze truckers

foto van transport | fbf
Foto: fbf
Amsterdam

Maandag heeft FNV Bondgenoten het startsein gegeven voor acties in de sector Transport en Logistiek. Nadat leden op 15 maart massaal de cao-voorstellen van werkgevers hebben verworpen, zijn vannacht de poorten van de onderhandelaars van TLN op slot gedaan onder het motto 'cao op slot, bedrijven op slot'.

FNV kaderleden, chauffeurs, verzamelen zich vandaag met een eerste groep actievoerders en stakers om een begin te maken met acties tegen verdringing en voor meer loon. Zij trekken vandaag vanuit vijf verschillende locaties op om een startmanifestatie te houden bij Utrecht.
Egon Groen, bestuurder FNV Transport en logistiek: “Stakers uit bedrijven als Portena, Simon Loos, Vos, Schenk, UPS, Cetra, Koopmans, Van der Lee, ODS en vele andere bedrijven, komen samen om een signaal aan de werkgevers af te geven dat zij niet langer met zich laten sollen.”

Tegen verdringing, voor meer loon
FNV Bondgenoten houdt er rekening mee dat de acties lang kunnen duren en bouwt de druk langzaam op. Groen: “Dit is nog maar het begin en we gaan door om bij werkgevers de boodschap tussen de oren te krijgen dat het zo niet langer gaat. De mensen in de transport en logistiek gaan voor meer loon en tegen verdringing.”

Werknemers kiezen voor acties
Op zaterdag 15 maart stemden onze leden het cao-bod van de werkgevers af en besloten massaal dat het tijd wordt om actie te voeren. Tegen verdringing, vóór fatsoenlijk loon! Vandaag om 10.00 uur verzamelt iedereen die meedoet met de manifestatie zich op een van de verzamellocaties aan de snelweg in Nunspeet, in Beverwijk, Rotterdam, Arnhem en Gilze voor vertrek naar de plaats van de manifestatie.

Koopkracht en echte banen
De FNV wil dat werkgevers meer investeren in koopkracht en echte banen. Bezuinigen is geen werk! Mensen hebben genoeg zekerheid, respect en een stabiel inkomen nodig, zodat ze Gewoon Goed Werk kunnen leveren. Kijk voor meer informatie op www.koopkrachtenechtebanen.nl. De FNV. In beweging voor koopkracht en echte banen.

 

Provincie: