donderdag, 27. november 2014 - 18:08 Update: 27-11-2014 20:42

Ada S. veroordeeld voor 20 jaar cel na gifmoord

20 jaar cel voor gifmoord
Foto: SXC
Leeuwarden

De 52-jarige Ada S. is donderdag door de rechtbank in Leeuwarden tot 20 jaar cel veroordeeld voor de moord op haar tweede man. Daarnaast is S. schuldig aan brandstichting en oplichting.

S. bracht in 2012 haar tweede man om het leven door een mengsel van medicijnen toe te dienen.  Ze zou ook haar eerste man op deze wijze om het leven hebben gebracht, maar daar is volgens het OM en de rechtbank te weinig bewijs voor.

De verdachte vervalste de handtekening van haar tweede man om een levensverzekering van 250.000 euro af te sluiten. Na de dood van haar eerste man ontving S. 300.000 euro van een levensverzekering. Zij heeft zich schuldig gemaakt aan valsheid in geschrift, opzettelijk gebruik maken van dat valse geschrift en oplichting van de verzekeringsmaatschappij.

Op basis van het rapport van de deskundigen kan de rechtbank niet vaststellen dat de veiligheid van anderen dan wel de algemene veiligheid van personen en goederen de oplegging van deze maatregel eisen bij de stoornis van verdachte. 

Provincie:
Tag(s):