dinsdag, 24. juni 2014 - 18:21 Update: 03-07-2014 0:34

ADO Den Haag in Chinese handen

Foto van voetbalveld | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

(Elfvoetbal) ADO Den Haag krijgt een nieuwe groot-aandeelhouder.

In de afgelopen weken heeft het Chinese voetbal- en sportbedrijf United Vansen International Sports Co. een principe overeenkomst bereikt met de Stichting Stadion Ontwikkeling (SSO) over de overname van diens aandelen in NV ADO Den Haag. United Vansen heeft grootse plannen met de Haagse club en zal zowel financieel als ook organisatorisch fors in ADO gaan investeren.

De deal tussen ADO Den Haag en United Vansen kwam tot stand na bemiddeling van Dong Dao, een in Den Haag gevestigd Chinees bedrijf dat vanaf volgend seizoen sponsor is van de jeugdopleiding van ADO Den Haag

De Stichting Stadion Ontwikkeling (SSO) is eigenaar van alle gewone aandelen NV ADO Den Haag. De HFC ADO Den Haag heeft één bijzonder aandeel, terwijl er in 2008 een prioriteitsaandeel geplaatst is bij de gemeente Den Haag.

Eigenaar Mark van der Kallen en Paul Beyersbergen, zijn mede bestuurder in de SSO, hebben altijd als voorwaarde voor verkoop van de aandelen altijd gesteld, dat een nieuwe eigenaar financieel in staat moet zijn om substantieel in ADO Den Haag te investeren. United Vansen heeft zowel hen, als ook de gemeente Den Haag die toezegging inmiddels gedaan. Los hiervan zal ook de jeugdopleiding van ADO Den Haag van een sterke financiële impuls worden voorzien.

United Vansen heeft van haar kant de wens uitgesproken, dat de banden tussen ADO Den Haag en tal van Haagse voetbal coryfeeën nader zullen worden aangehaald. Het bedrijf hoopt dat - als een resultaat hiervan - een aantal van hen een actieve rol binnen ADO Den Haag kan en wil gaan spelen.

Tot het moment dat de overname van ADO Den Haag ook formeel voor de volle 100% is afgerond, zullen zowel de Haagse Eredivisieclub als ook de nieuwe eigenaar United Vansen geen officiële mededelingen doen. Ook over de prijs die United Vansen International Sports Co. voor de aandelen betaalt, zullen geen mededelingen worden gedaan.

Categorie:
Tag(s):