woensdag, 5. februari 2014 - 12:30 Update: 03-07-2014 0:43

ADO Den Haag ontslaat trainer Maurice Steijn

Foto van bal in doel | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

ElfVoetbal) Trainer Maurice Steijn is ontslagen als trainer van ADO Den Haag.

Geen onverwacht nieuws, nadat bekend was dat hij zich vanmorgen (woensdag) om 10.00 uur diende te melden op het stadion voor een gesprek met de directie.

Daar werd hem te verstaan gegeven dat hij zijn bureau leeg kan maken. De spelers en staf van de hekkensluiter in de eredivisie zijn inmiddels door de directie op de hoogte gebracht. Aanleiding is het dramatisch slechte seizoen waar de club aan bezig was.

ADO Den Haag was al hekkensluiter en ging gisteren (dinsdag) hard in eigen huis met liefst 0-3 onderuit tegen Heracles Almelo. In de KNVB beker strandde de club al in oktober tegen MVV uit de Jupiler League. De spelers konden naar eigen zeggen ook niet helemaal gemotiveerd worden.

Steijn werd in de zomer van 2011 aangesteld als opvolger van John van den Brom. Daarvoor was de voormalige profvoetballer assistent-coach bij ADO. Onder Steijn wist ADO dit seizoen zes keer tot winst te komen. Veertien keer werd verloren en twee keer stapte de coach met een punt van het veld.

In 2012 eindigde Steijn als vijftiende, vorig seizoen werd een negende plaats gehaald. Wie de opvolger wordt, is nog niet bekend.
 

Categorie:
Tag(s):