zaterdag, 8. november 2014 - 9:09 Update: 08-11-2014 9:12

Advocaten Nationale Nederlanden-zaak en Woekerpolisproces samen verder

Advocaten Nationale Nederlanden-zaak en Woekerpolisproces samen verder
Amsterdam

Stichting Woekerpolisproces en de advocaten die de rechtszaak tegen Nationale Nederlanden voeren voor het Europees Hof gaan samen verder.

In juni van dit jaar gaf de Advocaat Generaal van het Europees Hof een advies waarin in klip en klaar werd aangeven dat Nationale Nederlanden onvoldoende transparant is geweest. Indien de Advocaat Generaal wordt gevolgd heeft dat grote consequenties voor alle verzekeraars en Nationale Nederlanden in het bijzonder. In het advies werd gesteld dat Nationale Nederlanden alle niet genoemde kosten onrechtmatig heeft ingehouden. De gemiddelde schadevergoeding per polis komt daarmee ruim boven de 10.000 euro. 

Nationale Nederlanden verkocht naar eigen zeggen 600.000 polissen waarop de uitspraak van toepassing is. In 80% van de gevallen neemt het Europees Hof het advies van de Advocaat Generaal over. De uitspraak wordt verwacht in december en is gelet op de inhoud toepasbaar op alle deelnemers van de stichting Woekerpolisproces.

Als advocaten van de stichting treden op Mr. Dries Beljon en Mr. Peter Boeken van Tonino & Partners. Zij voeren de zaak bij het Europees Hof tegen Nationale Nederlanden.

 

Provincie: