woensdag, 9. juli 2014 - 8:48 Update: 09-07-2014 13:10

Afschaffen oude papieren treinkaartje leidt niet tot grote problemen

trein, kaartje, automaat
Foto: Archief EHF
Utrecht

Er zijn woensdagochtend volgens de Nederlandse Spoorwegen geen problemen ontstaan door de afschaffing van het oude, papieren kaartje.

De Nederlandse Spoorwegen hebben honderden mensen extra ingezet om treinreizigers te helpen, maar dat is bijna niet nodig. Dit meldt RTV Utrecht.

OV-chipkaart

Afgelopen nacht is het  traditionele ticket definitief vervangen door de OV-chipkaart. De meeste mensen kopen nu gewoon bij de automaat een kaartje dat voorzien is van een chip. Het is de eerste dag dat alle NS-kaartautomaten alleen nog maar papieren kaartjes met een chip uitprinten. Die kaartjes zijn een euro duurder dan de oude papieren kaartjes.

Ruim 800 studenten ingezet

Om iedereen te kunnen helpen hebben de Nederlandse Spoorwegen ruim 800 studenten ingezet die speciaal opgeleid zijn om tekst en uitleg te geven aan mensen met vragen. Daarnaast loopt er ook nog extra personeel van de NS rond om reizigers bij te staan. De  ruim 800 speciaal opgeleide studenten zijn te herkennen aan hun witte t-shirts met daar de tekst: 'Vanaf 9 juli checkt iedereen in en uit bij NS'.

Aan de verandering is twee jaar gewerkt. In het hele land zijn 1050 kaartjesautomaten aangepast voor de papieren chipkaartjes. De volgende stap is dat in augustus de eerste toegangspoortjes dichtgaan.