woensdag, 3. september 2014 - 10:16 Update: 03-09-2014 15:22

Afzetting winkelgebied centrum Maastricht vanwege verdacht pakketje

Verdacht object in Maastricht waarschijnlijk rookbom
Foto: Archief FBF.nl
Maastricht

Een verdacht object is woensdagochtend aangetroffen onder een loopbrug bij het Mosae Forum.

Het gaat vermoedelijk om een zelfgemaakte rookbom, deze werd veiliggesteld. In afwachting van de EODD werd  een kantoorpand van de gemeente en een deel van de omgeving afgezet. Inmiddels is het zuidelijke deel van het Mosae Forum in Maastricht, dat vanmorgen werd ontruimd in verband met het verdachte pakketje, weer vrijgegeven voor medewerkers en publiek. Er werd afgeschaald naar GRIP 0 en de ter plaatse getroffen veiligheidsmaatregelen zijn opgeheven.

Vondst pakketje
Een voorbijganger ontdekte het object onder de loopbrug aan het Mosae Forum vanochtend rond 06.55 uur. Het betreft vermoedelijk een zelfgemaakte rookbom, die vervolgens in een nabij gelegen gebouw van de gemeente Maastricht werd ondergebracht. Het is direct door Team Explosieven Verkenning van de politie veiliggesteld in een afgesloten ruimte in het pand. Uit voorzorg is eveneens de Explosieve OpruimingsDienst Defensie (EODD) gewaarschuwd.

Afzetting
In de loop van de ochtend zal de EODD het object nader onderzoeken en veilig verwijderen uit kantoorpand van de gemeente. In kader van de veiligheid is door de hulpdiensten besloten om het pand voorlopig te sluiten voor publiek en personeel. Wel kunnen medewerkers van de gemeente gebruik maken van de rest van het gebouw. Daarnaast is het pand en de omgeving aan de Maaskade afgezet voor publiek. Er is geen direct gevaar voor de omgeving.

De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van het object.

Provincie:
Blik op 112: