donderdag, 20. november 2014 - 21:00 Update: 21-11-2014 14:01

Agent kritiek na breken kabel tokkelbaan boven water

Politieagent raakt zwaargewond bij ongeval met tokkelbaan
Foto: MV Blik op Nieuws
Hank

Een 42-jarige politieman uit Leerdam raakte donderdag ernstig gewond bij een ongeval met een tokkelbaan.

Het slachtoffer kwam in het water terecht en kon pas na enkele minuten weer boven water gehaald worden. Zijn toestand is kritiek.

Het ongeluk gebeurde donderdagmiddag omstreeks 16.00 uur bij een outdoor activiteit aan de Kurenpolderweg in Hank. Het tokkelen boven het water was onderdeel van een recreatief teamuitje met collega's. Door nog onbekende oorzaak brak de kabel van de tokkelbaan. Het slachtoffer werd door het gewicht van de zware metalen kabel onder water getrokken. Met alle macht werd geprobeerd om hem weer boven water te krijgen.

Dat lukte uiteindelijk door met behulp van een aanwezige graafmachine de kabel te liften. Hij werd door collega's uit het water gehaald en naar de kant gebracht. Ondertussen waren er twee ambulances gearriveerd. Aan de waterkant werden onmiddellijk levensreddende handelingen gestart. Het ambulancepersoneel kreeg bij de behandeling van het slachtoffer ondersteuning van een medische team van de traumahelikopter. De man is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

Onderzoek
Forensisch rechercheurs onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten foto’s van de aangetroffen situatie. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen wil de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.

Politieagent
Het slachtoffer is een 42-jarige politieagent van de politie eenheid Rotterdam. Hij was met collega's naar Hank gekomen voor teambuilding. Het ongeval had veel impact. Niet alleen op de directe collega's van het slachtoffer, maar ook op de agenten van de eenheid Zeeland - West Brabant die ter plaats kwamen voor de hulpverlening. In beide korpsen is met verslagenheid gereageerd op het ongeval.