woensdag, 26. november 2014 - 21:33 Update: 26-11-2014 21:37

Agent overleden na ongeval bij teambuilding

Agent overleden na ongeval bij teambuilding
Foto: Archief EHF
Leerdam

Een 42-jarige agent uit Leerdam is woensdag aan zijn verwondingen die hij had opgelopen tijden een dagje teambuilding met zijn werkgever eenheid Rotterdam.

Het ongeluk gebeurde vorige week donderdagmiddag omstreeks 16.00 uur bij een outdoor activiteit aan de Kurenpolderweg in Hank. Het tokkelen boven het water was onderdeel van een recreatief teamuitje met collega's. Door nog onbekende oorzaak brak de kabel van de tokkelbaan. Het slachtoffer werd door het gewicht van de zware metalen kabel onder water getrokken. Met alle macht werd geprobeerd om hem weer boven water te krijgen.

Dat lukte uiteindelijk door met behulp van een aanwezige graafmachine de kabel te liften. Hij werd door collega's uit het water gehaald en naar de kant gebracht. Ondertussen waren er twee ambulances gearriveerd. Aan de waterkant werden onmiddellijk levensreddende handelingen gestart. Het ambulancepersoneel kreeg bij de behandeling van het slachtoffer ondersteuning van een medische team van de traumahelikopter. De man is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Hier is hij aan zijn verwondingen overleden

Provincie:
Blik op 112: