maandag, 26. mei 2014 - 12:49 Update: 03-07-2014 0:35

Agent schiet man in been na bedreiging

Agent schiet man in been na bedreiging
Foto: Archief EHF
Den Haag

Een politieagent schoot op maandag 26 mei rond 01:30 uur een man in zijn been, toen deze probeerde agenten aan te vallen met een honkbalknuppel en een mes. De verdachte had even daarvoor met de wapens personeel van de nachtapotheek aan de Leyweg bedreigd.

Het personeel van de nachtapotheek kon zich in veiligheid brengen en bleef ongedeerd. Geschrokken wachtten ze op de komst van de politie, die binnen enkele minuten ter plaatse was. De 41-jarige Haagse verdachte had zich verschanst in de nachtapotheek.

Honkbalknuppel
Op het moment dat agenten probeerden door de deur naar binnen te gaan sloeg de 41-jarige verdachte op hen in met de honkbalknuppel. Ook bedreigde hij hen met een mes dat hij in zijn hand vast had. Een agent schoot daarop de verdachte in zijn been, waarna de 41-jarige Hagenaar kon worden aangehouden. Hij bleek meer messen bij zich te hebben. De wapens van de man zijn in beslag genomen. De agenten raakten niet gewond. De verdachte is in het ziekenhuis behandeld aan zijn beenwond. In de apotheek wordt onderzoek gedaan en deze zal waarschijnlijk maandag 26 mei gesloten blijven. De rijksrecherche zet het onderzoek voort.

Provincie:
Tag(s):