woensdag, 28. mei 2014 - 17:48 Update: 03-07-2014 0:35

Agent schiet man met moker en vuurwapen neer

Foto van dienstpistool politie | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Een agent heeft woensdagmiddag een met een moker en vuurwapen gewapende man op de Hellendaalstraat in Rotterdam neergeschoten nadat deze de agent aanviel. Dit meldt de politie woensdag.

Bewoners van een woning aan de Hellendaalstraat belden rond 13.00 uur de politie dat er een man voor de deur stond die zich verdacht gedroeg. Een agent die ter plaatse kwam werd vrijwel direct door de man aangevallen met een moker.

In been geschoten
De agent werd hierbij geraakt op zijn arm en hoofd, maar wist zijn aanvaller uit te schakelen door hem in zijn been te schieten. Naast hem werd op de grond een vuurwapen aangetroffen.

De gewonde agent is met letsel aan zijn arm en hoofd overgebracht naar een ziekenhuis en kon na een korte behandeling weer weg. Ook de aangehouden verdachte is voor behandeling naar een ziekenhuis vervoerd.

De politie onderzoekt zijn motieven. Zoals gebruikelijk in gevallen waarbij de politie schiet stelt de Rijksrecherche ook een onderzoek in. De identiteit van de aangehouden man is op dit moment niet bekend.

Provincie:
Tag(s):