maandag, 24. november 2014 - 16:04 Update: 24-11-2014 16:23

Agent schiet op man in gestolen auto die op hem inrijdt

Agent schiet op man in gestolen auto die op hem inrijdt
Foto: EHF
Rotterdam

Een 21-jarige Hagenaar is maandagochtend op de Erasmusbrug bij de Wilhelminaplein in Rotterdam aangehouden nadat hij had geprobeerd in een gestolen auto in te rijden op agenten. Dit meldt de politie maandagmiddag.

'De auto was eerder gestolen in de buurt van Den Haag. Op de Van Brienenoordbrug werd de gestolen auto door het ANPR systeem herkend. Direct is een bericht aan alle politiewagens gegeven. Agenten van de verkeerspolitie zagen de auto daarna op de Laan op Zuid rijden en gingen er achteraan', aldus de politie.

Op de Laan op Zuid ter hoogte van de Stieltjesstraat wilde de bestuurder op een agent in rijden. Hierop heeft de agent schoten gelost in een poging hem te laten stoppen en aan te houden. De man wist via fietspaden alsnog te ontkomen maar reed zich vervolgens op de Erasmusbrug bij het Wilhelminaplein vast.

Hier wilde de man opnieuw inrijden op agenten maar werd toen door agenten de auto uitgetrokken. De man is aangehouden en overgebracht naar bureau. Niemand is gewond geraakt. De Erasmusbrug is gedurende het onderzoek korte tijd afgesloten geweest voor automobilisten van Zuid naar Noord.

Provincie:
Tag(s):