zondag, 20. juli 2014 - 11:30 Update: 20-07-2014 11:39

Agent trekt pistool om man met zwaaiende bijl

Agent trekt pistool om man met zwaaiende bijl
Foto: SXC
Breda

De politie in Breda moest zaterdagavond in actie komen nadat er diverse meldingen binnenkwamen van een man die zwaaiend met een bijl door het centrum reed. Dit meldt de politie zondag.

‘Het ging om, naar later bleek, een 39-jarige man uit Breda’, aldus de politie. 

De politie kreeg diverse meldingen van geschrokken mensen. Om 22.40 uur zagen politieagenten de man fietsen in het Valkenbergpark. Met getrokken wapen heeft een agent de verdachte gedwongen om de bijl te laten vallen. Hij is ingesloten in de cel.

De eerste meldingen kwamen zaterdagavond rond 22.25 uur bij de politie binnen. De melders vermoedden dat hij onder invloed van drank was. Hij keek mensen dreigend aan en zwaaide met zijn bijl. 

Politieagenten kwamen de verdachte in het Valkenbergpark op het spoor en blokkeerden met de politieauto zijn weg. De agenten riepen dat hij de bijl moest laten vallen maar hij fietste zwaaiend met zijn wapen op de auto af. 

Een agent trok daarop zijn pistool en waarschuwde de man nog een keer. Dit zorgde ervoor dat hij stopte en zijn bijl liet vallen. De 39-jarige man uit Breda is aangehouden en ingesloten in de cel.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):