zondag, 20. april 2014 - 21:19 Update: 03-07-2014 0:37

Agente mishandeld tijdens aanhoudingen vechtpartij

foto van ingrijpen politie | fbf archief
Foto: fbf archief
foto van ingrijpen politie | fbf archief
Foto: fbf archief
Helmond

Agenten arresteerden zondagochtend 20 april zes personen in de omgeving van het Havenplein in Helmond na een vechtpartij.

Eén van de verdachten mishandelde een agente.

Bij een horecagelegenheid aan het Havenplein ontstond zondagochtend rond 2.00 uur een vechtpartij. Ter plaatse bleek dat een 27-jarige inwoner van Helmond uit het café was gezet en weer naar binnen wilde. Om de partijen gescheiden te houden greep de politie in en sommeerde alle personen die buiten stonden om het Havenplein te verlaten.

Op een gegeven moment draaide een 49-jarige Helmonder zich toch om en begon te vechten. Hierop is hij aangehouden. De 27-jarige verdachte wilde ook terug naar de 49-jarige verdachte maar werd onder hevig verzet tegengehouden door de politie. Op dat moment bemoeiden omstanders zich met de aanhouding en probeerden zij de verdachte te ontzetten. De 27-jarige verdachte schold de politie uit en bespuugde een agent. Een 21-jarige vrouw uit Helmond die zich met de aanhoudingen bemoeide, is ook aangehouden. Evenals een 46-jarige vrouw uit Helmond die een agente schopte, sloeg, bedreigde en beledigde. Een 18-jarige jongen uit Helmond werd opgepakt omdat hij het gebied weigerde te verlaten en de politie uitschold en een 20-jarige Eindhovenaar omdat hij weigerde weg te gaan. De 49-jarige man, de 21-jarige vrouw, de 20-jarige en de 18-jarige man zijn na verhoor vrijgelaten. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt. De 46-jarige vrouw en de 27-jarige verdachte zitten nog vast voor verder onderzoek.