maandag, 10. november 2014 - 11:00 Update: 10-11-2014 19:03

Agenten grijpen op tijd in bij zeer hoog CO-gehalte kinderfeestje

Agenten voorkomen drama bij kinderfeestje
Foto: Archief bon
Den Haag

Fingerspitzengefuhl en het doortastende optreden van enkele politieagenten voorkwam zaterdagmiddag 8 november mogelijk een dramatische afloop van een kinderfeestje. In een volledig afgesloten loods waar twee moeders een kinderfeestje voorbereidden, werd door de brandweer een extreem hoge concentratie koolmonoxide gemeten.

Rond 17.00 uur hoorden surveillerende agenten een aggregaat bij een loods aan de Meteoorstraat. Ze besloten een kijkje te nemen en troffen er twee moeders aan, die - samen met hun kinderen - met de voorbereidingen van een kinderfeestje bezig waren. In een aangrenzende ruimte stond inderdaad een groot aggregaat te draaien; die moest het feestje van de benodigde electriciteit voorzien.

Die ruimte was echter volledig afgesloten - zonder ventilatiemogelijkheden - en de agenten roken een onbestemde geur. Ze vertrouwden het niet en waarschuwden de brandweer. Die deed een koolmonoxide-meting; daarbij werden waarden gemeten van meer dan 200 (ppm), terwijl de brandweer normaal al alarm slaat bij een concentratie van 25.

De voorbereidingen van het kinderfeestje - waar circa 30 kinderen werden verwacht - werd direct gestaakt en de ruimte zorgvuldig gelucht. Daarna deed de brandweer nog een meting. Voor het kinderfeestje moest een andere locatie gevonden worden.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):
co2