vrijdag, 16. mei 2014 - 11:36 Update: 03-07-2014 0:36

Agenten niet vervolgd voor dood arrestant in Amsterdam

Foto van politiewapen | fbf
Foto: fbf
Amsterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam gaat zes agenten die betrokken zijn bij de aanhouding van een 38-jarige man aan het Geldersehoofd in Amsterdam niet vervolgen. De man werd na zijn aanhouding op 11 juni 2013 onwel en overleed later in het ziekenhuis. Volgens de officier van justitie hebben de zes politiemensen volgens de richtlijnen gehandeld.

Op 11 juni 2013 reageerde de politie op een melding dat een verwarde en agressieve man voor overlast zorgde in een flat aan Geldershoofd in Amsterdam Zuidoost. Toen de politie ter plaatse was, reageerde de man agressief naar de politie. De politie heeft toen een zogenaamde schildprocedure met een hond ingezet om de man te kunnen aanhouden. Direct na de aanhouding is de 38-jarige man onwel geworden en naar het ziekenhuis gebracht. Hij overleed daar een dag later.

Naar aanleiding van de dood van de man stelde de Rijksrecherche een onderzoek in naar de toedracht van dit incident. De officier van justitie concludeert op basis van dit onderzoek dat de agenten niet strafbaar zijn.

De advocaat van de nabestaanden is door de officier van justitie van zijn beslissing op de hoogte gesteld. Tegen deze beslissing kan de advocaat bij het Hof in Amsterdam in beroep gaan.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):