dinsdag, 8. juli 2014 - 9:44

Agenten redden te water geraakte bestuurder in Vlissingen

Agenten, redden, te water, bestuurder
Foto: fbf
Vlissingen

Een 56-jarige inwoner van Oost Souburg is afgelopen nacht met zijn auto te water geraakt. De man is door agenten uit het water gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis.

Reddend zwemmen

Rond 00:45 uur werd gemeld dat een auto het water was ingereden nabij de visafslag aan de Eerste Binnenhavenweg in Vlissingen. De politie ging met drie eenheden op de melding af en was snel ter plaatse. Agenten zagen een auto in het water liggen. De bestuurder was al uit de auto en kon in eerste instantie naar de kant zwemmen. Hij dreigde alsnog te verdrinken toen hij zijn bewustzijn verloor.

Twee agenten gingen vervolgens het water in en hebben hem zwemmend naar de kant getrokken. Met behulp van hun collega's en de brandweer kon het slachtoffer op de twee meter hoger liggende kade worden gebracht. Op het droge werd hij door brandweer en ambulancepersoneel gereanimeerd. Met hartslag werd hij door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Duikers

Duikers van de brandweer hebben in het water een onderzoek ingesteld om te controleren of er mogelijk nog meer personen in het voertuig aanwezig waren. Dat bleek niet het geval te zijn. De auto is door een takelbedrijf uit het water gehaald. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Provincie:
Blik op 112: