zaterdag, 11. oktober 2014 - 15:05 Update: 11-10-2014 15:07

Agressieve man met mes geeft zich over na inzet politiehond

Agressieve man met mes geeft zich over na inzet politiehond
Foto: Archief FBF.nl
Geldrop

Vrijdag heeft de politie in Geldrop met behulp van een politiehond een 44-jarige man uit die plaats aangehouden. 'De verdachte bedreigde agenten en een burger met een mes', meldt de politie zaterdag.

Bij de politie kwam vrijdagavond rond 18.00 uur een melding binnen dat een man met een mes richting het station in Geldrop liep. Hij zou kort daarvoor een 35-jarige inwoner van Beek en Donk in een wachtruimte van een praktijk in Geldrop, na een woordenwisseling, hebben bedreigd met een mes. Na het verlaten van de praktijk zou hij richting het station gelopen zijn.

Fietstunnel

De gewaarschuwde agenten troffen de 44-jarige inwoner van Geldrop in een fietstunnel bij het station aan. De verdachte bedreigde de agenten met een mes en weigerde het wapen te laten vallen. Ondanks het gebruik van pepperspray en de getrokken wapens van de agenten bleef de verdachte de politie bedreigen.

Hij klom op de motorkap van een politievoertuig en hakte met het mes op de voorruit van de auto. Toen een agente met haar politiehond arriveerde en aangaf dat de hond ingezet zou worden, gaf de verdachte zich over. Hij werd rond 18.10 uur op de Parallelweg aangehouden. Het mes is in beslag genomen. De verdachte zit vast voor verder onderzoek.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):