donderdag, 4. september 2014 - 21:10 Update: 04-09-2014 22:25

Air France-KLM vermindert aantal vrachtvluchten vanwege traag herstel

Air France-KLM gaat minder vracht vervoeren
Foto: Archief EHF
Schiphol

De Board of Directors van Air France-KLM heeft donderdag de uitkomsten besproken van de verbeterplannen voor haar Full Freighter-tak. Het aantal vrachtvluchten zal verder worden teruggebracht. Dit meldt Air France-KLM donderdag.

'Omdat de vraag naar luchtvrachttransport langzamer herstelt dan verwacht, heeft Air France-KLM extra maatregelen overwogen om de capaciteit verder terug te brengen, boven op de al bestaande inkrimping van de Full Freighter-vloot. Hierbij is onder meer gekeken naar een samenwerkingsverband met een derde partij en naar een mogelijke interne reorganisatie', aldus Air France-KLM.

Na bestudering van de verschillende alternatieven is besloten de Full Freighter-vloot op Schiphol per eind 2016 terug te brengen tot 3 toestellen. Hiertoe zullen 5 MD-11’s gedurende 2015 en 2016 versneld worden uitgefaseerd. De Groep zal dan beschikken over een Full Freighter-vloot van 5 toestellen: 2 Boeing 777F’s in Parijs en 3 Boeing 747ERF’s in Amsterdam. In 2013 bestond de vloot nog uit 14 toestellen.

Air France-KLM streeft ernaar om voor al het betrokken personeel een baan te vinden binnen de Groep. Hierover zal overleg plaatsvinden met de Ondernemingsraad en vakbonden van de betrokken ondernemingen. Air France-KLM blijft een belangrijke speler in de Europese cargosector dankzij haar uitgebreide netwerk van passagierstoestellen met transportcapaciteit in het vrachtruim, aangevuld met Full Freighter-toestellen.

Deze verandering in de Full Freighter-vloot maakt deel uit van een strategisch plan om de bijdrage van Cargo aan Air France-KLM te vergroten. Andere maatregelen zijn o.a. een sterke focus op gespecialiseerde producten als Pharmaceuticals en Express, investeringen in een geavanceerde IT-infrastructuur en e-developments, verdere kostenreductie en meer samenwerkingsverbanden.

Categorie:
Provincie: