woensdag, 24. september 2014 - 9:11 Update: 24-09-2014 13:41

'AIr France-KLM ziet af van plannen door staking piloten'

Air-France/KLM zet plannen Transavia niet door
Foto: Archief EHF
Amsterdam/Parijs

De plannen van Air France-KLM om een flink deel van de Europese vluchten door Transavia te laten uitvoeren, gaan niet door.

Dit heeft de Franse staatssecretaris voor Transport Alain Vidalies woensdag gezegd tegen de Franse radiozender RMC. Tegelijkertijd riep hij de piloten op om te stoppen met hun tiendaagse staking. Volgens Vidalies heeft management van Air France/KLM besloten om de oprichting van Transavia-Europe niet uit te stellen, maar er helemaal vanaf te zien.  De directie ziet van de exploitatie af omdat een oplossing voor de staking van de piloten bij het Franse luchtvaartbedrijf Air France uitblijft. De piloten staken al tien dagen. Dit melden verschillende media woensdag.

De verkeersvliegers waren de staking begonnen omdat ze bang waren dat hun arbeidsvoorwaarden zouden verslechteren als de luchtvaartmaatschappij bij Air France bezuinigt en tegelijkertijd bij Transavia uitbreidt.

Begin deze maand maakte Air France bekend dat ze de concurrentie met budgetmaatschappijen als Ryanair en easyJet wilden aangaan. Ze wilden dat doen met dochterbedrijf Transavia.

Provincie: