zaterdag, 11. januari 2014 - 21:03 Update: 03-07-2014 0:44

Ajax eindigt als laatste in Turkije

Foto van Ajaxspelers | Archief FBF.nl

(ElfVoetbal) Ajax voetbalde zaterdagavond om de derde plek in de Antalya Cup.

Trabzonspor was de tegenstander. Na een duel waarin de Amsterdamse ploeg meer verdiende, werd verloren na penalty's.

Een kapitale fout van Joël Veltman leidde al binnen tien minuten de 1-0 in. De jonge verdediger treuzelde waardoor Emre Güral de bal wist te veroveren en alleen op Jasper Cillessen af kon gaan. Hij faalde niet: 1-0.

Ajax ging op zoek naar de gelijkmaker. Siem de Jong raakte de paal uit een vrije trap en Viktor Fischer miste twee keer. Bij rust stonden de Amsterdammers dan ook achter terwijl ze een goaltje verdiend hadden.

De tweede helft bleven ze domineren. Met een compleet ander elftal, wist Mike van der Hoorn pas drie minuten voor tijd de gelijke stand op het scorebord te zetten. Een voorzet van Bojan Krkic kopte de verdediger van dichtbij binnen: 1-1.

Uiteindelijk kwam het op strafschoppen aan. Stefano Denswil en Ricardo Kishna faalden vanaf elf meter, waardoor Trabzonspor met 4-3 won. Daardoor is Ajax als vierde geëindigd in Turkije. Kishna maakte zijn officieuze debuut bij de koploper van de Eredivisie.