zondag, 2. februari 2014 - 15:01 Update: 03-07-2014 0:43

Ajax heeft meer moeite met FC Utrecht dan nodig

Foto van speler Ajax | Archief EHF
Utrecht

(ELF-Voetbal) Koploper Ajax heeft nagelaten om afstand te nemen van de directe achtervolger Vitesse. De ploeg van trainer Frank de Boer was beter in en tegen Utrecht, maar kwam niet door de moegestreden muur heen.

Met wederom een nieuwe startopstelling in de aanval trok Ajax ten strijde in een kolkende Galgenwaard. De ploeg pakte het initiatief, maar hield die niet lang vast. Mark van der Maarel zorgde na acht minuten voor het eerste gevaar, maar zijn schot werd gered door Jasper Cillessen.

Utrecht stoof in het eerste kwartier door, waardoor Jens Toornstra dichtbij een doelpunt was. Na deze kans werd Ajax aan de hand van Thulani Serero sterker. Niklas Moisander maakte na twintig minuten bijna de 0-1, maar Robin Ruiter toonde zich sterk op een schot van de verdediger. De keeper moest even later wel buigen.

Daley Blind knalde namelijk vanaf een meter of 25 zijn eerste van het seizoen binnen na een goede aanval van Ajax. Lang konden de Amsterdammers er niet van genieten, aangezien Steve de Ridder na iets meer na een half uur een foutje van Joel Veltman afstrafte: 1-1 bij rust.

Na rust was de wedstrijd wat minder spectaculair. Utrecht leek al vrij snel moe en Ajax was onzorgvuldig met het vele balbezit (zo'n zeventig procent in de eerste helft). Serero en Viktor Fischer combineerden na bijna een uur mooi, maar laatstgenoemde schoot voorlangs.

De Boer zette vlak daarna zijn joker in: Siem de Jong kwam in het veld en gaf Ajax een laatste impuls. Ondanks vele kansen konden de hoofdstedelingen niet scoren. Utrecht was duidelijk tevreden met een punt en verhinderde zo dat Ajax profiteerde van de puntdeling tussen Vitesse en Feyenoord.