zaterdag, 27. september 2014 - 22:25

Ajax in Breda met 5-2 gewonnen

Foto van speler Ajax | Archief EHF
Breda

(ElfVoetbal/BlikopNieuws) Ajax heeft het doelpuntrijke duel in Breda met 5-2 gewonnen. Kolbeinn Sigthorsson was met drie doelpunten de man van de wedstrijd.

De IJslander miste in de tweede helft nog een strafschop. Ricardo van Rhijn en Joël Veltmanscoorden ook namens de landskampioen. Stipe Perica maakte beide goals namens de thuisploeg.

NAC begon goed aan de wedstrijd. De openingstreffer hinh de lucht voor de thuisploeg, maar plots stond het 0-2. Van Rhijn schoot van grote afstand raak na korte corner. Via een stuit verdween de bal achter doelman Ten Rouwelaar. Snel daarna tekende Sigthorsson zijn eerste treffer van het seizoen aan. De spits rondde een knappe aanval fraai af: 0-2.

Bij rust was het al 0-3. Sigthorsson maakte zijn tweede na een steekpass van Klaassen. Hij passeerde Ten Rouwelaar bij de eerste paal uit een moeilijke hoek. Na rust kreeg de nummer negen van Ajax de kans om zijn hattrick snel te voltooien. Een overtreding van De Kamps opAndersen leidde een penalty in. De strafschop werd door Sigthorsson echter hoog over geschoten. Vlak daarna kopte Perica de 1-3 binnen.

Lang kon NAC daar echter niet van genieten. Een hoekschop van Ajax werd doorgekopt doorKlaassen, waarna Veltman binnen schoot: 1-4. Perica bracht de spanning weer terug na een goede dribbel. Hij passeerde Cillessen in de korte hoek.

Echt spannend werd het nooit. Het slotakkoord was voor Sigthorsson. Zijn hattrick kwam er toch doordat hij Ten Rouwelaar door de benen passeerde.