maandag, 7. april 2014 - 13:29 Update: 03-07-2014 0:38

Ajax mag van KNVB zondag gelijk aftrappen met Feyenoord

Kind met shirt Ajax | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam/Eindhoven

(Elfvoetbal) Het duel zondag tussen Ajax en ADO Den Haag wordt vier uur later gespeeld.

De KNVB maakte maandag bekend dat de wedstrijd op zondag 13 april om 16:30 start, op hetzelfde tijdstip als PSV - Feyenoord. Volgens het speelschema zou Ajax om 12:30 aantreden tegen ADO Den Haag. Maar doordat de Amsterdammers eventueel kampioen kunnen worden, is de wedstrijd vier uur later. Op deze manier wordt voorkomen dat de spelers en supporters vier uur moeten wachten op het eventuele kampioenschap.

"Toen gisteren bleek dat zich komend weekend een minder wenselijk scenario in de Eredivisie zou kunnen gaan voordoen, hebben wij direct met de betrokken partijen geschakeld", legt manager competitiezaken Gijs de Jong uit. "Voor de KNVB staan de sportieve belangen voorop."

"We streven naar het meest eerlijke scenario voor de ontknoping", vervolgt De Jong. "Alle partijen zijn het erover eens dat dit door het verplaatsen van Ajax - ADO Den Haag nu beter gewaarborgd blijft. Je wilt de onderlinge invloed tussen de wedstrijden immers waar mogelijk uitvlakken. Daarnaast wordt het voor de supporters nu natuurlijk een prachtig voetbalzondag waarbij iedereen na afloop van beide duels direct duidelijk heeft over de titelstrijd."

Categorie: