zondag, 14. december 2014 - 14:55 Update: 14-12-2014 14:59

Ajax weet angstgegner Utrecht met 3-1 te verslaan

Ajax weet angstgegner Utrecht met 3-1 te verslaan
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Ajax kan achteroverleunend aanschouwen hoe PSV en Feyenoord zich vandaag nog in het zweet moeten werken tegen respectievelijk FC Twente en AZ. De hoofdstedelingen gaven een vroeg verkregen voorsprong tegen angstgegner FC Utrecht na één tegengoal niet meer uit handen: 3-1.

In de eerste minuten was Ajax zoekende. De offensieve elf van FC Utrecht, met Yassin Ayoub op tien en Rubio Rubin in de spits - voor de geblesseerde Ruud Boymans - dwong de Amsterdammers even tot de kat uit de boom kijken.

Het eerste kansje was zelfs voor FC Utrecht, maar na een rush schoot Kristoffer Peterson de bal in het zijnet. Zo maakten de Domstedelingen hun rol als angstgegner van Ajax meteen waar. FC Utrecht is de enige club die in de afgelopen vier seizoenen waarin Ajax kampioen van Nederland werd een beter onderling resultaat noteert: vijftien punten tegenover zes.

Na een stroef eerste kwartier, waarin Ajax moeite had met de aanvallende speelwijze van FC Utrecht, was daar de streep van Thulani Serero. De Zuid-Afrikaan ramde de bal een rebound na een corner via een Utrechts been en de onderkant lat in het doel: 1-0. FC Utrecht scherpte haar negatieve clubrecord van uitwedstrijden in de Eredivisie waarin geen clean sheet werd behaald zo aan tot 32. Vier minuten later leek Ajax - FC Utrecht al gespeeld. Davy Klaassen zorgde voor 2-0. De laatste keer dat Ajax sneller dan vandaag een 2-0 voorsprong genoot tegen FC Utrecht was op 25 februari 2001.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):