woensdag, 23. juli 2014 - 8:48 Update: 23-07-2014 11:32

Akzo Nobel ziet winst tweede kwartaal stijgen

Akzo Nobel ziet winst stijgen
Foto: fbf
Amsterdam

Akzo Nobel heeft de winst in het tweede kwartaal zien stijgen. Dat maakt het verfspecialist woensdag bekend.

De omzet in het tweede kwartaal van €3.710 miljoen was 4 procent lager dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De daling werd voornamelijk veroorzaakt door 5 procent negatieve valuta-effecten.  

Het bedrijfsresultaat verbeterde 10 procent tot €353 miljoen (2013: €322 miljoen), resulterend in een stijging van het nettoresultaat voor aandeelhouders van €205 miljoen (2013: €184 miljoen op vergelijkbare basis). Exclusief herstructureringskosten verbeterde het rendement op verkopen in alle drie de bedrijfsonderdelen, met een totaal rendement op verkopen van 9,5 procent (2013: 8,3 procent). 

CEO Ton Büchner zei hierover:

"De cijfers van het tweede kwartaal illustreren opnieuw onze doorlopende focus op organische groei en operationele efficiëntie. We werken in een volatiele markt, maar we zijn erin geslaagd om de volumes in alle drie de bedrijfsonderdelen te vergroten en voor het vierde achtereenvolgende kwartaal ontwikkelde ons resultaat op verkopen zich positief op jaarbasis. Vergeleken met 2013 steeg het nettoresultaat voor aandeelhouders, op vergelijkbare basis.

Dit kwartaal zagen we ook enkele mooie voorbeelden van AkzoNobels focus op innovatie en duurzaamheid, zoals de opening van onze nieuwe faciliteit voor membraanelektrolyse in Duitsland, een investering van €6,5 miljoen in de uitbreiding van het onderzoekscentrum van Performance Coatings in China en het opstarten van ons nieuwe Imperatriz Chemical Island (€80 miljoen) in Brazilië.

Ook introduceerden we ons Human Cities-initiatief. Deze ontwikkelingen vergroten en stimuleren niet alleen onze operationele efficiëntie en organische groei, maar versterken ook onze leidende marktposities, zodat we op koers blijven om onze financiële doelstellingen voor 2015 te realiseren."

Categorie:
Provincie:
Tag(s):