zondag, 19. oktober 2014 - 15:21 Update: 19-10-2014 15:23

Alcomobilist ramt op de vlucht voor politie lantaarnpaal

Alcomobilist ramt op de vlucht voor politie lantaarnpaal
Foto: Archief EHF
Roosendaal

Een dronken automobilist heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Roosendaal een lantaarnpaal uit de grond gereden. Dit meldt de politie zondag.

'Rond 03.00 uur werd de aandacht van agenten gevestigd op een auto, die op de Molenstraat de politieauto geen voorrang gaf. Vervolgens reed hij de Kloosterstraat in, terwijl dat van die kant niet is toegestaan', aldus de politie. De agenten zetten de achtervolging in en gaven de bestuurder een teken om te stoppen, dat hij negeerde en zelfs zijn snelheid verhoogde. De politieauto voerde op dat moment al het zwaailicht en de sirene.

De route volgde onder andere richting de Laan van Brabant. Op de kruising van de Laan van Brabant en de Laan van Limburg negeerde hij met hoge snelheid het rode verkeerslicht. Op de Willem Dreesweg verloor de bestuurder de macht over het stuur en belandde in de middenberm, waar de lantaarnpaal uit de grond werd gereden.

Auto op zijn kop 

De auto draaide om zijn as en belandde op de kop. De agenten troffen de man op de achterbank van de auto aan. Hij was aanspreekbaar en werd even later door ambulancepersoneel onderzocht. De 41-jarige man uit Roosendaal bleek niet gewond en werd aangehouden en naar het politiebureau meegenomen.

Blaastest

Op het politiebureau blies de man 740 Ugl tijdens een uitgebreide ademanalyse. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De gemeente werd in kennis gesteld vanwege de schade aan de lichtmast en het straatmeubilair. Een bergingsbedrijf heeft de zwaar beschadigde auto weggetakeld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Provincie:
Blik op 112: